huisje

Veelgestelde vragen over de koop van een vakantiehuis

Het kopen van een vakantiewoning kan veel vragen oproepen. Want welke kosten zijn er nou eigenlijk aan verbonden? En wat houdt erfpacht precies in? Wij zetten drie veelgestelde vragen even voor u op een rijtje, inclusief antwoord.

1. Wat houdt erfpacht in?
Wanneer u binnen Nederland een vakantiewoning koopt, kunt u zowel recreatiewoningen op als buiten een recreatiepark kopen. In een aantal gevallen komt het voor dat er erfpacht op de grond zit. Dit betekend dat de grond geen eigendom wordt bij de koop van de recreatiewoning. De grond wordt gepacht en hiervoor wordt in veel gevallen een jaarlijkse vergoeding gevraagd. Op de grond van de kavels van Buitengoed het Lageveld zit geen erfpacht. De grond is dus na aankoop in uw bezit.

2. Wat zijn de fiscale aspecten van een eigen vakantiewoning?
Een recreatiewoning wordt gezien als vermogen en valt daarom in Box 3. Als er een lening voor de aankoop van een vakantiewoning is, dan mag deze van het vermogen worden afgetrokken. Hypotheekrente en de kosten voor onderhoud zijn echter niet aftrekbaar van de belasting.

3. Welke additionele kosten komen er kijken bij de koop van een vakantiewoning?
Net als bij een reguliere koopwoning is de aankoopprijs niet het enige dat moet worden betaald. Behalve kosten voor onderhoud moet er ook gas/water/licht en servicekosten voor de Vereniging van Eigenaren worden voldaan. Een overzicht van deze kosten vindt u hier.

Heeft u nog vragen?
Mocht u nog meer vragen hebben over de koop van uw eigen vakantiehuis, twijfel dan niet om contact op te nemen. We geven u graag telefonisch, per e-mail of in een persoonlijk gesprek antwoord op al uw vragen. Onze contactgegevens vindt u hier.

Wilt u langskomen? U kunt zich hier aanmelden voor een vrijblijvende bezichtiging van de vakantiewoningen en het park.